07.04.2018   ZLÍN  |  CESTOVATELSKÝ FESTIVAL CULTUREA  |  CULTUREA JE CESTOVATELSKÝ FESTIVAL, KTERÝ PŘEDSTAVÍ NORSKO A NEPÁL.
01.03.2018 - 31.03.2018   LIPNÍK NAD BEČVOU  |  BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ  |  AKCE NA PODPORU ČTENÁŘSTVÍ - BESEDY, AUTORSKÉ ČTENÍ, WORKSHOP
16.03.2018 - 17.03.2018   ÚSTÍ NAD LABEM  |  STŘEKOVSKÁ LAMERA  |  51.ROČNÍK FILMOVÉ SOUTĚŽE NEPROFESIONÁLNÍCH FILMŮ -DOKUMENTÁRNÍCH,REPO
04.03.2018   ČESTICE U VOLYNĚ  |  DĚTSKÉ MAŠKARNÍ ODPOLEDNE  |  KONÁ SE V SÁLE LIDOVÉHO DOMU OD 14HOD.SOUTĚŽE,ODMĚNY,DĚTSKÁ TOMBOLA
04.03.2018 - 22.04.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  LEOPOLD PARMA  |  V ROCE 2018 SI PŘIPOMÍNÁME 50 LET OD ÚMRTÍ LEOPOLDA PARMY (1891–1968)
22.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  SV. HOSTÝN - PAMÁTNÁ HORA MORAVANŮ A JEJÍ OKOLÍ  |
15.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  ŠUMNĚ NEŠUMNÝ FRÝDEK A MÍSTEK  |  JAKOU PODOBU MÁ SOUČASNÝ FRÝDEK A MÍSTEK? VÁM PŘIBLÍŽÍ TATO PŘEDNÁŠKA
08.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MĚSTO ŠENOV 1305–1998–2018  |  PŘIBLÍŽÍME HISTORII A SOUČASNOST DRUHÉHO NEJMLADŠÍHO MĚSTA V MS KRAJI
01.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  ZA VOLANTEM I ZA KAMEROU NADŠENCI…  |   POŘAD VĚNOVANÝ PŘEDEVŠÍM STARÝM AUTOMOBILŮM.
29.03.2018 - 06.05.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MASOŽRAVÉ ROSTLINY  |  MASOŽRAVÉ ROSTLINY JSOU RARITOU V ROSTLINNÉ ŘÍŠI.
15.02.2018 - 11.03.2018   FRÝDEK - MÍSTEK  |  MIMO ČAS.. DŘEVĚNOU KAMEROU V GOROLII  |  VÝSTAVA JABLUNKOVSKÉHO RODÁKA MARCELA HONZY.
16.06.2018 - 17.06.2018   LIBEŘ, PRAHA-ZÁPAD  |  DĚTI A SPORT: POHÁROVÉ ZÁVODY MINIKÁR  |  DVOUDENNÍ ZÁVODY SLALOMU MINIKÁR O POHÁR ČR
24.08.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  CHOPINŮV FESTIVAL – KLASICKO-JAZZOVÝ RECITÁL  |  KLASICKO-JAZZOVÝ RECITÁL
06.07.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  SKVOSTY ZAHRADNÍHO UMĚNÍ KYNŽVARTSKÉHO ZÁMECKÉHO PARKU  |  PROHLÍDKY ZÁMECKÝM PARKEM
16.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  ZÁMECKÝ JARMARK A POUTNÍ MŠE K SVATÉMU ANTONÍNOVI  |  TRADIČNÍ JARMARK S KULTURNÍM PROGRAMEM
09.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  METTERNICHOVA VÝZVA  |  5. ROČNÍK TRAILOVÉHO ZÁVODU V KRAJINĚ SLAVKOVSKÉHO LESA.
08.06.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  VERNISÁŽ VÝSTAVY METTERNICHOVÉ V DIPLOMACII  |  VERNISÁŽ SEZÓNNÍ VÝSTAVY V RÁMCI AKCE ROK ŠLECHTICKÝCH RODŮ.
01.04.2018   STÁTNÍ ZÁMEK KYNŽVART  |  EXPEDIČNÍ KAMERA NA ZÁMKU KYNŽVART  |  FILMOVÝ FESTIVAL O CESTOVÁNÍ, TURISTICE A EXTRÉMNÍCH SPORTECH.
13.04.2018   HORAŽĎOVICE  |  ´KNĚŽÍ HORA´ U KATOVIC  |  PŘEDNÁŠÍ PHDR.PETR MENŠÍK-MGR.VLASTIMIL KRÁL.V18.00, V DIV.SÁLE MUZEA
16.03.2018   HORAŽĎOVICE  |  ZAPOMENUTÁ KAPITOLA Z DĚJIN ČS. LEGIÍ  |  PŘEDNÁŠÍ MGR. DAVID PAZDERA.V 18:00, V DIVADELNÍM SÁLE MĚSTSKÉHO MUZEA

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Regionalnitelevize.cz vstupuje do RS8 a potvrzuje pozici lídra na regionálním televizním trhu

PRAHA (16. 9. 2015) - Regionalnitelevize.cz, která se jako jediný celostátní tematický program už tři roky věnuje regionálnímu zpravodajství z moravských, českých a slezských regionů, vstupuje 1. 10. 2015 do Regionální sítě 8 Českých radiokomunikací. Potvrzuje a posiluje tak pozici lídra na regionálním televizním trhu jakožto jediná a pro regionální televize z celé ČR zásadní celoplošná
platforma pro šíření jejich obsahu.

Regionalnitelevize.cz vysílala dosud zejména na satelitu Astra, v sítích kabelových operátorů a ve vybraných regionech v rámci pozemního digitálního vysílání. Vstupem do RS8 ČRa získává pozemní digitální šíření ve všech krajských aglomeracích. RS8 totiž pokrývá svým signálem téměř 60% obyvatelstva. "Když uvážíme, že pozemní digitální vysílání využívá pro svůj příjem přibližně 50%
obyvatel ČR, pak tímto krokem získáme dalších více než 3 miliony potenciálních diváků. V souvislosti s tím jednáme s ATO o vstupu do tv metrového měření od 1. 1. 2016 tak, abychom co nejdříve v roce 2016 disponovali denními daty," uvedla Eva Stejskalová, jednatelka společnosti Regionální televize CZ s.r.o. provozující program regionalnitelevize.cz.

Regionalnitelevize.cz se tak stává pro regionální televize z celé ČR zásadní vysílací platformou. Tuto skutečnost potvrdil na tiskové konferenci uspořádané ke vstupu programu do RS8 16. 9. na Žižkovském vysílači předseda Asociace regionálních a lokálních televizí (ARLT) Jan Dudek. Obě strany pak v tomto smyslu podepsaly Memorandum o spolupráci. „Hlavním smyslem spolupráce je vytvoření české regionální zpravodajské sítě složené z členů nebo sympatizantů ARLT. Naši kolegové budou uplatňovat svou produkci vedle vlastních distribučních kanálu především v programu regionalnitelevize.cz," řekl k podpisu memoranda Jan Dudek.

Regionalnitelevize.cz vysílá 24 hodin ve čtyřhodinových smyčkách, během nichž se v pravidelných časech vystřídají regionální zprávy a publicistika ze všech koutů naší vlasti, včetně celostátně zajímavých magazínů a dokumentů. "Toto programové schéma se nám po všech stránkách osvědčilo, diváci si na něj zvykli, a proto jej nebudeme měnit. Zůstáváme dál televizí zaměřenou výhradně na zajímavosti z regionů ve všech oblastech lidského života, budeme dál našim divákům přinášet aktuální a zejména pozitivní zprávy z regionů a zůstáváme dál celoplošnou televizí dostupnou pro každého," poznamenala Stejskalová s tím, že se vstupem programu do RS8 se na programu vedle stávajících formátů prezentujících například český průmysl, zemědělství či vědu a výzkum objeví i formáty zcela nové. "Jedním z nich je náš původní cyklus Žijí mezi námi, který představí v monotematických medailonech výrazné osobnosti našich regionů," uzavřela.