25.11.2017   VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ  |  IRSKÝ VEČER  |  PŘIJĎTE SE POBAVIT NA IRSKÝ VEČER VE VAL. MEZIŘÍČÍ 25.11.2017 OD 19:00
25.11.2017   VYŠKOV  |  4. VÁNOČNÍ MUZEJNÍ JARMARK  |  VČETNĚ MUZEJNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY PRO MALÉ I VELKÉ.
25.11.2017   VSETÍN  |  9. DOBROČINNÁ AUKCE DOMOV  |  LISTOPADOVÁ AUKCE DIAKONIE NABÍDNE ZÁBAVU I UMĚNÍ!

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Prohlášení redaktora Milana Zaděláka ke zveřejnění jeho jména na ukrajinském webu Myrotvorec

V reakci na zveřejnění jmen a osobních údajů elitních novinářů z předních světových médií, akreditovaných v minulém období na území ovládaném proruskými separatisty na východě Ukrajiny, které zveřejnil ukrajinský server Myrotvorec, se důrazně ohrazuji proti tvrzení zmíněného webu, který mne, společně s dalšími novináři označuje za spolupracovníka teroristů a nepřítele Ukrajiny.

Na území DNR jsme společně s mým kolegou Carlosem Gonzálezem vstoupili legálně přes Ukrajinu s povolením Ukrajinského ministerstva obrany, které nám také vystavilo ATO PRESS CARD a propustku pro přechod na území DNR v sektoru B.

Přímo ve městě Donetsk, kde nám byly vystaveny civilní a později i vojenské akreditace, které nás opravňovali k natáčení v dané oblasti, jsme byli zadrženi v zóně bojových operací proruskými ozbrojenci a obviněni ze špionáže pro NATO.

Přes všechny tyto potíže jsme objektivně informovali diváky v ČR, zejména prostřednictvím regionálnítelevize.cz, která aktuálně zařadila naše příspěvky do svého zpravodajství. Vysílání našich reportáží z východní části Ukrajiny bylo v regionálnítelevizi.cz, podle mne vyvážené, aktuální a objektivní.

Krok ukrajinského serveru Myrotvorec proto považuji za skandální zneužití osobních údajů, za porušení zákona o ochraně osobních údajů, a připojuji se tímto k žádosti ostatních novinářů na okamžité odstranění těchto údajů z webu Myrotvorec a současně požaduji, aby se celým případem zabývaly orgány činné v trestním řízení.

Současně tímto apeluji na ukrajinskou vládu, aby se v budoucnu zdržela takovýchto neuvážených kroků a přiblížila se tak k demokratickým principům západní Evropy.

Milan Zadělák