25.11.2017   VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ  |  IRSKÝ VEČER  |  PŘIJĎTE SE POBAVIT NA IRSKÝ VEČER VE VAL. MEZIŘÍČÍ 25.11.2017 OD 19:00
25.11.2017   VYŠKOV  |  4. VÁNOČNÍ MUZEJNÍ JARMARK  |  VČETNĚ MUZEJNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY PRO MALÉ I VELKÉ.
25.11.2017   VSETÍN  |  9. DOBROČINNÁ AUKCE DOMOV  |  LISTOPADOVÁ AUKCE DIAKONIE NABÍDNE ZÁBAVU I UMĚNÍ!

REGIONÁLNÍ TELEVIZETiskové zprávy » TZ: Na regionalntelevizi.cz startuje cyklus Česká Miss pro obnovu památek

TZ: Na regionalntelevizi.cz startuje cyklus Česká Miss pro obnovu památek

PRAHA (13.7.2016) - Česká Miss pro obnovu památek - tak se jmenuje nový, unikátní televizní cyklus regionalnitelevize.cz, který vznikl ve spolupráci se soutěží Česká Miss a Národním památkovým ústavem ČR. Jeho cílem je zapojit veřejnost do péče o historicky významné, ale dnes trochu pozapomenuté památky a spojit prestižní jméno soutěže České Miss s touto záslužnou činností. Součástí projektu je totiž veřejná sbírka na obnovu konkrétních částí některých památek spravovaných NPÚ.

V cyklu bylo natočeno 10 pořadů zvoucích diváky k návštěvě méně známých hradů, zámků, ale i jiných památek naší země, které uvádějí finalistky soutěže Česká Miss. Pořady se natáčely koncem června v Dole Michal v Ostravě, na hradech Krakovci, Točníku a Žebráku a na zámcích Náměšť nad Oslavou, Rájec nad Svitavou, Dačice, Hořovice, Stekník, Zákupy a Slatiňany. "Jako mediální partner soutěže Česká Miss a televize věnující se 4 roky krásám a zajímavostem z českých regionů je realizace podobného projektu logickým krokem další spolupráce," uvedla ředitelka regionalnitelevize.cz Eva Stejskalová s tím, že pořady budou vysílány na programu regionalnitelevize.cz ode dneška minimálně do konce letošního roku.

Česká Miss vložila do projektu tváře nejkrásnějších dívek českých regionů. "Mezi průvodkyněmi jednotlivými pořady se tak objeví například Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová, Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková neboČeská Miss Earth 2015 Karolína Mališová," řekla Marcela Krplová, ředitelka soutěže Česká Miss.

Národní památkový ústav vybral do pořadů 10 zajímavých, ale návštěvníky trochu opomíjených objektů. "Všechny si pro své kvality zaslouží větší pozornost návštěvníků a zaslouží si rovněž více financí na péči, údržbu a obnovu, které jim může přinést vyšší návštěvnost i sbírka doprovázející celý projekt. Co kde bude za vybrané peníze opraveno, vytipovali sami kasteláni těchto památek. Ti svůj objekt nejlépe znají a vědí, co je právě potřeba," řekla Naďa Goryczková, generální ředitelka NPÚ.

Projekt finančně podpořilo Ministerstvo kultury ČR.

Více info k projektu na

www.regionalnitelevize.cz/ceskamissproobnovupamatek